Laat de natuur voor je werken

Investeer mee in duurzame windenergie

In demografisch en economisch opzicht heeft de Hollandse wind ons land al veel goeds gebracht en talrijke kansen geboden. Anderzijds is de wind in dit fietsgrage land niet altijd ieders beste vriend door jaarlijks met een gemiddelde snelheid van 2,2 tot 5,6 meter per seconde te blazen. Ons advies: span de wind voor je ‘karretje’ en laat hem nu eens voor jou werken.

Windenergie wint terrein

Windenergie is duurzame energie, het te volgen pad naar de toekomst voor iedereen die begaan is met de natuur en de instandhouding ervan. Volgens het CBS nam de elektriciteitsproductie afkomstig van windmolens in 2013 met acht procent toe. Het aandeel windenergie van de totale productie van hernieuwbare elektriciteit bedroeg in datzelfde jaar zelfs 45 procent. Een percentage dat de komende jaren alleen nog maar zal toenemen met de bouw van windmolenparken op zee.

Het HollandseWind Certificaat

Draag je graag je steentje bij aan een groenere toekomst voor Nederland en heb je er geen bezwaar tegen als dat ook voor je eigen portemonnee gunstig uitpakt? Investeer dan nu mee in Windmolenpark De Beemden, vlakbij Etten-Leur (NB), dat het HollandseWind Certificaat op de markt brengt. Deze certificaten zijn uitsluitend via de website van Eneco verkrijgbaar, ongeacht of je klant bent van Eneco. Windpark De Beemden investeert de totaalopbrengst uit de certificaten vervolgens in de verdere uitbreiding van het park. En dat er uitgebreid gaat worden, lijkt wel een zekerheid te zijn gezien de 128.000 certificaten die reeds zijn verkocht en tezamen goed zijn voor 3,2 miljoen euro voor het park.

De voordelen op een rij

  • Instappen voor slechts 25 euro (maximum van 100 certificaten per klant).
  • Iedereen kan een bijdrage leveren aan een duurzame energieopwekking.
  • Jaarlijks windrendement van 2,5 tot 3,5 procent op je investering (uitgekeerd in juli).
  • Je hoeft er zelf niets voor te doen, de wind doet het werk voor je.
  • Tegen de wind in trappen, voelt met dit certificaat op zak opeens een stuk minder zwaar.
  • Eenvoudig online te bestellen.

En ja, ook één certificaat is van toegevoegde waarde en levert 50 kWh op, wat gelijk staat aan 4 jaar stroom voor je tablet, 56 uur lang je haren föhnen of een LED-lamp van 6 Watt een heel jaar laten branden. Investeer je mee? HollandseWind Certificaten® zijn uitgifte van windpark De Beemden. Voorwaarden en risico’s via het prospectus op eneco.nl/windcertificaat.